Nørklerne - Røde Kors

Nørklerne - Røde Kors

Der nørkles hver onsdag fra kl. 10-13.

Nørkleafdelingen startede den 22. februar 1995, og man mødtes hver onsdag på Ejby Bibliotek for at strikke til trængende børn i fattige lande. Det nødvendige garn, for at kunne nørkle, kom de lokale Ejby borgere med. Da Genbrugsforretningen åbnede i Borup i december 1999, blev der også afleveret garn her, som derefter blev fragtet til Nørklerne i Ejby.

 

De beklædningsgenstande, der fremstilles, er udelukkende til børn op til 12 år. Beklædningsgenstandene, huer, undertøj, sweatere, nederdele, kjoler m.m fremstilles efter helt fastlagte mønstre, leveret af Røde Kors. Det er således kun garnfarve og mønstret, der kan afvige for de enkelte beklædningsgenstande. 

To gange om året afleveres nørklernes produktion til Røde Kors samlecentral, Kliplev i Sønderjylland. Fra dette sted sendes de fremstillede beklædningsgenstande fra samtlige Nørklere i Danmark til det pågældende modtagerland. Nogle af vores bekklædningsgenstande er bl.a. sendt til Hvide Rusland og stater i Afrika.

Da Ejby Bibliotek lukkede i foråret 2013, var vi så heldige at få lov til at komme og benytte et lokale i Sognegården i Bjæverskov. Vi er nu ca. 15 nørklere, og vi mødes her hver onsdag fra kl. 10-13.

Der er fortsat brug for ledige hænder,  så alle er meget velkommen til at komme og deltage eller se, hvad vi laver.

Har du garn eller ufærdigt strikketøj liggende i dine gemmer, er vi meget interesseret i at modtage dette.

Yderligere oplysning om vort arbejde, fås ved henvendelse til Ingerlise Jensen tlf. 26904152 .

Det er Røde Kors, der står for denne aktivitet, i samarbejde med menighedsrådet som stiller faceliteter til rådighed.