Lidemark Kirke

 

Lidemark kirke er bygget i romansk stil i det 12. århundrede (1100-tallet). Den oprindelige kirke består af apsis, kor og skib. Kirken har tre tilbygninger fra omtrent 1500: våbenhus, sakristi og tårn. Kirkens byggematerialer er hovedsagelig kridt og kløvet kamp. Altertavlen har to store søjler og et maleri "Kristus i opstandelsen", malet af F. Storck 1860.

I tårnrummet står et meget smukt orgel bygget af K. Olsen i 1870. Lidemark kirke har to klokker fra 1749 og 1842. I våbenhuset er rejst en særdeles smuk renæssancegravsten over herremanden på Tågerød, Hartvig Høcken (død 1595) og hans hustru og svigemor.
Hartvig Høcken ligger begravet under korgulvet foran alteret. Særligt interesserede kan hente mange spændende oplysninger om Hartvig Høckens gravsten på denne spændende hjemmeside om gravsten og epitafier: gravstenogepitafier.dk
Endvidere findes der i kirken ophængt på væggen ved opgangen til prædikestolen et smukt lille messing krucifiks, som er givet til kirken fra et hjem i sognet i 2004, og et meget smukt træskærer-arbejde, en lille krybbefigur er opsat i triumfbuen ved døbefonten.

Krybbefiguren er skåret af billedskærer Claus Englund Pedersen, Køge. Den er en gave til kirken fra arkitekt Karsten Vibild og håndværkerne, der restaurerede kirken i vinteren 2002-03.

 

Øverst kan du se kirkens mangeårige sognepræst Hanne Bohr fortælle nærmere.